Omgeving

Donkmeer-Eendenkooi-Vlindertuin

Bezoek de Betoverende Vlindertuin van Donkmeer in Overmere

Midden in de idyllische omgeving van Donkmeer, Overmere, ligt de prachtige Vlindertuin. Hier fladderen diverse vlindersoorten vrij rond tussen kleurrijke bloemen en weelderige planten. Van de delicate citroenvlinder tot de majestueuze koninginnenpage, de tuin biedt een schitterend schouwspel van kleuren en beweging.

Een Educatieve Oase

Informatieborden en gidsen geven inzicht in de levenscyclus van vlinders en hun rol in het ecosysteem. Voor kinderen zijn er interactieve elementen die leren leuk en boeiend maken.

Rust en Natuur

De Vlindertuin is een perfecte plek voor rust en ontspanning. Wandel langs kronkelende paden, neem plaats op een bankje en geniet van de serene natuur.

Ontdek de Vernieuwde Eendenkooi in Berlare, Overmere

De Eendenkooi in Berlare, Overmere, is volledig vernieuwd tot een natuur-recreatieve zone waar bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Speelzone en Recreatie

De voormalige dierenpark omgeving is nu een levendig natuurgebied met bos, rietmoeras en een natuurlijke speelzone. Kinderen kunnen zich uitleven met houten speelelementen. Via nieuwe wandelpaden bereikt u de oevers van de Nieuwdonkplas en de aaidierenweide.

Verbeterde Toegankelijkheid

De Eendenkooi biedt veilige en beter toegankelijke wandelpaden. Picknickplaatsen, banken, een vlonder en een vogelkijkwand verhogen de belevingswaarde. Vier nieuwe ooievaarswielen en uitgebreide riet- en moeraszones vergroten het leefgebied voor diverse vissen en vogels.

Unieke Natuurwaarden

Als onderdeel van de Speciale Beschermingszones (SBZ) ligt de focus op behoud en versterking van natuurwaarden. De Eendenkooi herbergt zeldzame moerasplanten en moerasvogels zoals de roerdomp en rietzanger, en biedt opgroeimogelijkheden voor jonge vissoorten.

Bezoek de Eendenkooi

Ervaar de harmonie tussen mens en natuur in de vernieuwde Eendenkooi van Berlare, Overmere. De ideale plek voor een dag vol avontuur en ontspanning in een prachtige natuurlijke omgeving.

Maak je uitstap volledig compleet door ervoor of erna gezellig te komen lunchen of dineren in DE NIEUWE PLUIM.

 

Jaarlijks verlof

Graag delen wij u ons verlof mee

 Vanaf Do 04/07/2024 t.e.m 10/07/2024 en vanaf 12/12/2024 t.e.m 19/01/2025